VILÁGOSSÁG

A napfény derűssé teszi a reggelt, a hétvégét, a hétköznapokat. Kis mélységű lakásokat terveztünk és nagyméretű ablakokat, hogy a lakások minden pontja fürödhessen a fényben. A lépcsőház és a közlekedők levegősek, világosak, mivel szabad belső udvarba helyeztük el közlekedő magot.

PROGRESSZIÓ

Korszerű, ám gazdaságosan megépíthető tiszta, logikus architektúra, ami a mostani építészeti környezetből a környezettől eltér homlokzati formálásában. Kevesebb fajta anyag, homogénebb tömegformálás, egységesített nyílászáróknak az alkalmazása jellemzi a tervet. A déli homlokzatra nyitott teraszok mobil árnyékolói véletlenszerű dinamikájukkal átmozgatják a statikus, zártsorú utcaképet.

TÉRÉLMÉNY

A lakások változó mérete ellenére nagy lakószobákra, tisztán bútorozható alaprajzok sorolása tud megvalósulni jól elkülönítve a nappali, éjszakai és tisztálkodási funkciókat. A nagy teraszok felé megnyitott üvegfelületek kibővítik a lakásokat.

LEVEGŐ

A nyitott belső közlekedő lehetőséget ad a lakások átszelőztetésére, így ablakos konyhák létesítésére. Mivel a szintterületi mutató maximalizálása nem célja a fejlesztésnek, ezért minden lakáshoz jelentős méretű loggia tartozik egy nyári lakótérrel kiegészítve a belső